NAŠE MATERNICE NISO ODLAGALIŠČE ZA VAŠA MNENJA


Danes smo tukaj, ker istočasno poteka shod, ki zahteva ukinitev pravice do splava. V sobotnem jutru glasno koraka lobi za popredmetenje ženskih teles. A o naših telesih imamo samo me pravico odločati. Moje telo, zato moja odločitev!

Zbrale smo se na spontanem feminističnem protishodu, ker pravica do splava ne sme biti stvar razprave. Od priborjene pravice ne odstopamo. Na sovraštvo nad ženskami se bomo vedno odzvale z ničelno toleranco. Ko se dotaknete ene, odgovorimo vse!

Danes smo tukaj, ker je prva ženska predsednica naše države prepričana, da se o reproduktivnih pravicah lahko razpravlja. Da to ni odločitev vsake posameznice, ampak da lahko o tem sodi in obsoja kdorkoli ter ob tem celo zahteva ukinitev naših pravic. Ne, o naših telesih imamo samo me pravico odločati.

Ne bomo se odpovedale stoletjem, tisočletjem boja za reproduktivno zdravje. Naše maternice niso odlagališče za vaša mnenja!

Ne bomo dopuščale, da naše tovarišice in sestre obsojate, da jih žalite in osebno napadate. Ne bomo sklonile glave takrat, ko bevskate v naš obraz. Ne, naši obrazi niso predmet vašega sovraštva. Ne, naših teles se ne boste dotikali.

Zbrale smo se, ker vas imamo dovolj.

Danes glasno vzklikamo: za avtonomijo naših teles!

Deli članek
,