V Ljubljano prihaja grški filozof in politik Stathis Kouvelakis!


Ob krizi družbenega konsenza, ki smo ji priča v mnogih evropskih državah in vzponu skrajne desnice, se moramo vprašati, kje je v tem procesu/labirintu levica?

Zato se bomo v četrtek, 24. maja, ob 18. uri na Filozofski fakulteti (predavalnica 18) z gostom Stathisom Kouvelakisom pogovarjali o različnih strategijah levice in o njihovi relevantnosti danes. Po orisu dogajanja v Evropi (s poudarkom na Grčiji in Evropski uniji) bomo preizprašali odnos levice do (levega) populizma in delovanja v parlamentu. Kakšne so v današnji situaciji naloge levice in katera pot/strategija pelje iz labirinta?

Stathis Kouvelakis je grški filozof, politik in bivši član centralnega komiteja Sirize. Trenutno predava politično teorijo na King’s College v Londonu. Je ustanovni član radikalne leve politične stranke Popular Unity. Svoje komentarje in analize politične situacije objavlja na Jacobinu, New Left Review ter Versu. Je avtor in urednik več del, med njimi Lenin: reloaded, Filozofija in revolucija: od Kanta do Marxa, itd.

Pogovor bo potekal v angleščini, za več podrobnosti pa spremljajte FB dogodek Levica v labirintu.

Dogodek organiziramo v sklopu Iskrinega novega projekta – spletne revije INTERREGNUM, ki je namenjena kritiki aktualnega političnega dogajanja, razčlembi družbeno-politične situacije ter vzpodbujanju teoretskih in strateških razprav na širokem polju progresivnega gibanja v Sloveniji.

 

Deli članek