Donacije

Iskra je progresivno študentsko društvo, ki deluje na različnih področjih. Aktivni smo v boju proti krčenju obsega javnega izobraževanja in nižanja njegove kakovosti ter odpravljanju študentskih in delavskih pravic. Poleg tega se ukvarjamo z izobraževanjem in organiziranjem študentov na področjih feminizma, okoljevarstva, javnega zdravstva, tehnologije in visokega šolstva. Redno sodelujemo tudi s sorodnimi organizacijami iz drugih držav.

V začetku tega študijskega leta smo organizirali festival Rezistenca, ker smo želeli novim študentom predstaviti alternativne kolektive, vsebine in društva ter s tem pokazati, da se da študentska leta preživeti tudi ob aktivni participaciji v javni sferi. Poleg tega smo pred Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport organizirali javno predajo pisma proti krčenju socialnih pravic študentom, kot odziv na nedavni odvzem zdravstvenega zavarovanja in drugih pravic nekaterim redno vpisanim študentom. 

Sistemskega vira financiranja nimamo, tako da je vse delo, ki ga aktivisti/ke opravimo, popolnoma prostovoljno. Ravno aktivisti/ke smo tisti/e, ki Iskro poganjamo naprej, vendar za svoje uspešno delovanje potrebujemo nekaj osnovnih sredstev, ki jih namenimo najemu prostorov za sestankovanje, za izvajanje dogodkov ter za tisk letakov in plakatov.   

Brez teh stvari/stroškov je naše delovanje močno omejeno, če ne celo nemogoče. Zato bomo vaše donacije zelo veseli, saj želimo nadaljevati s kvalitetnim delovanjem. Vašo morebitno donacijo bomo namenili za organizacijo različnih dogodkov predvsem izobraževalne narave, tisk za promocijo vsebin ter druge materialne stroške, ki ob tem nastanejo.

Znesek lahko nakažete na račun študentskega društva Iskra odprt pri Delavski hranilnici.

TRR: SI56 6100 0000 4335 277

Referenčna številka: SI00 in datum

Koda namena: CHAR – Dobrodelno plačilo

Namen plačila: Donacija v podporo študentskemu društvu

Naslov: Študentsko društvo Iskra, Bergantova ulica 14, 1000 Ljubljana

ali

 

Za kakršna koli vprašanja nam pišite na info@studentska-iskra.org