4. javna samoorganizirana menza


Študentska skupščina o sistemu študentske prehrane in 4. javna samoorganizirana menza bo v četrtek, 18. 5. 2023 ob 16.00 na PLAC-u na Linhartovi 43.

Pridruži se razpravi o prepotrebni reformi študentske prehrane! (Zraven pa še dobiš kosilo, brez doplačila.)

Nedavne podražitve doplačil v sistemu študentske prehrane so bile kaplja čez rob in znak, da je trenutni sistem pomanjkljiv oz. niti ne izpolnjuje svojega primarnega namena, omogočiti zdrav in študentski denarnici prijazen obrok. Študentje in študentke smo namreč populacija, ki velik del svojega časa preživi za knjigami, drugi del pa posveča študentskemu delu, da pokrije draginjo življenja v prestolnici. Sistem študentske prehrane naj bi pomagal pri tem, da nam v naših natrpanih urnikih omogoči zdravo kosilo. Vendar še vedno večinski del ponudbe študentske prehrane, vsaj tiste z minimalnim doplačilom, predstavlja hitra hrana. Pogosto smo ponudnikom sekundarnega pomena, saj za razliko od turistov nismo toliko profitabilni. Prav tako večina ponudnikov ne omogoča obrokov za študente s celiakijo in drugimi prehranskimi posebnostmi.

Zato zahtevamo celovito reformo študentske prehrane, ki bo služila temu, da bo vsak študent, ne glede na debelino denarnice ali zdravstveno stanje, lahko jedel zdravo in raznoliko!

Pridruži se nam na PLAC-u na Linhartovi, avtonomnem prostoru, ki je v preteklosti služil ravno temu, kar si želimo obuditi.

“Menza” bo odprta od približno enih popoldan naprej, skupščina v obliki okrogle mize se pa bo začela ob 16h.

Se vidimo!

Pozivamo tudi k podpisu peticije za menze!

Deli članek