Podpora sindikalistu Saši Gržiniču


Pritiski na delavce/ke se navadno izvajajo vzporedno s pritiski na njihove sindikalne zastopnike/ce. Kronično kadrovsko podhranjenost in vse bolj zastarelo opremo Pošta Slovenije kompenzira z izžemanjem svojih zaposlenih z nadurami, negotovimi delovniki in nizkimi mezdami. Odnos Pošte do delavcev/k je letos pozimi dosegel novo dno, ko so se zaradi nenormalnih delovnih razmer začele kopičiti poškodbe in bolezni zaradi izčrpanosti. Ko se je v luči teh razmer za svoje kolege/ice zavzel sindikalist Saša Gržinič, so se pri Pošti Slovenije spravili še nanj, češ da je kršil obveznosti iz delovnega razmerja.

Obenem se uprava baha s poslovnimi rezultati in pričakovanim letnim 10-milijonskim dobičkom. Računica se seveda izide, ko zgoraj navedenemu varčevanju na delovni sili in opremi dodamo še dejstvo, da se poštne poslovalnice vse bolj spreminjajo v trgovine, delavci/ke za okenci pa dobivajo vedno nove naloge in se spreminjajo v prodajalce/ke v supermarketu.

Pošta bi morala biti javni servis v službi prebivalstva, ne pa da se hvali z njihovim uspešnim izkoriščanjem in ustrahuje sindikaliste. V Iskri izražamo popolno podporo sindikalistom/kam v boju zoper upravo Pošte Slovenije, in najostreje obsojamo aroganco vodilnih. Napad na sindikalne predstavnike/ce je napad na vse nas.

Študentska Iskra, 5. 5. 2017

Deli članek
,