V Ljubljano prihaja politični analitik Kevin Ovenden!

Ob krizi družbenega konsenza, ki smo ji priča v mnogih evropskih državah in vzponu skrajne desnice, se moramo vprašati, kje je v tem procesu/labirintu levica?

Zato se bomo v četrtek, 24. maja, ob 18. uri na Filozofski fakulteti (predavalnica 18) z gostom Kevinom Ovendenom pogovarjali o različnih strategijah levice in o njihovi relevantnosti danes. Po orisu dogajanja v Evropi (s poudarkom na Grčiji, Veliki Britaniji in Evropski uniji) bomo preizprašali odnos levice do (levega) populizma in delovanja v parlamentu. Kakšne so v današnji situaciji naloge levice in katera pot/strategija pelje iz labirinta?

Kevin Ovenden je britanski politični aktivist in novinar, ki večinoma deluje na relaciji London-Atene. V preteklosti je bil aktiven član Socialistične delavske stranke v Veliki Britaniji, tekom svojega aktivističnega delovanja v podporo Palestini pa je imel tudi “srečanje” z izraelskimi posebnimi enotami, saj je bil leta 2010 eden od udeležencev humanitarne misije Gaza Freedom Flotilla, ki je želela prebiti pomorsko blokado Gaze. Lani je izšla njegova knjiga “Siriza v labirintu”, kjer analizira nastanek in razvoj stranke in strateške napake, ki so bile storjene tako pred zmago na volitvah, kot tudi kasneje ob pogajanjih z Evropsko komisijo in preostankom Trojke. Trenutno v Grčiji sodeluje v sodnem procesu proti Zlati zori. Kratke politične analize in komentarje, ki izhajajo tako iz bogatega teoretskega znanja kot terenskih izkušenj, objavlja na svojem FB profilu @Kevin Ovenden.

Pogovor bo potekal v angleščini, za več podrobnosti pa spremljajte FB dogodek Levica v labirintu.

Dogodek organiziramo v sklopu Iskrinega novega projekta – spletne revije INTERREGNUM, ki je namenjena kritiki aktualnega političnega dogajanja, razčlembi družbeno-politične situacije ter vzpodbujanju teoretskih in strateških razprav na širokem polju progresivnega gibanja v Sloveniji.