ISKRIN OBVESTILNIK, NOVEMBER 2017


PRED VAMI JE SVEŽ ISKRIN OBVESTILNIK, PREBERITE JESENSKE NOVOSTI!

Odslej bo obvestilnik objavljen na naši spletni strani in naročnikom poslan po elektronski pošti. Če se želite naročiti, nam pišite na e-naslov društva Iskra studentska.iskra@gmail.com.

REZISTENCA: ALTERNATIVNO BRUCOVANJE

Študijsko leto smo že dobro začeli, v preteklih tednih smo v Študentskem društvu Iskra, organizirali Alternativno brucovanje: Rezistenco, na katero smo povabili tudi sorodne organizacije z namenom, da se predstavimo bruckam, brucem in študentkam, študentom na drugačen način in z drugačnimi vsebinami. Odziv je bil izvrsten, če ste zamudili, si poleg spodnjega utrinka z okrogle mize o študentskem delu ter popoldanskega dogajanja na stojnicah, lahko več odzivov in same vsebine pogledate na FB strani dogodka ali v fotogaleriji.

JAVNO PISMO PROTI KRČENJU ŠTUDENTSKIH PRAVIC

Kmalu po začetku študijskih obveznosti so se začeli zapleti z implementacijo novega Zakona o visokem šolstvu (ZViS). Nekaj sto študentk in študentov je namreč prvega oktobra ostalo brez osnovnih pravic vezanih na študenskih status. Na zaskrbljujočo zadevo smo se nemudoma odzvali, se povezali z oškodovanimi ter organizirali predajo javnega pisma pred ministrstvom za izobraževanje, v katerem smo jasno podali svoje zahteve v bran vsem študentkam in študentom. Državni zbor je nato potrdil spremembo ZViS-a v dobro oškodovanih študentk in študentov. Naš nadaljnji odziv in trenutno stanje reševanja težave si lahko preberete tukaj.

STO LET OKTOBRSKE REVOLUCIJE

Nedavno smo sodelovali tudi na festivalu ob stoti obletnici Oktobrske revolucije, ki se je odvijal v Modrem kotu, v Rogu, kjer smo izvedli diskusijo o posledicah revolucije in vzporednicah z današnjih časom. Po tem smo nazdravili še na 5. obletnico Iskrinega delovanja.

UVODNA SREČANJA

Imeli smo tudi nekaj uvodnih srečanj ter predstavitev društva na fakultetah, kjer smo svoje delovanje predstavili potencialnim novim članom in članicam.

Če si srečanja zamudil/a in bi vseeno rad postal/a del našega gibanja ter če občutiš nezadovoljstvo z obstoječim sistemom in bi rad/a spremembe, nam piši na FB, na elektronski naslov ali pa nas preprosto pocukaj za rokav. :)

Pridruži se nam v boju za študentske pravice in postani član/ica katerega od raznolikih Iskrinih delovnih odborov, na primer odbora za feminizem, visoko šolstvo, tehnologijo, okoljevarstvo, javno zdravje, odnose z javnostmi in notranje izobraževanje.

DONACIJE

Če pa si že zaposlen in prejemaš plačilo za svoje delo, te zelo lepo prosimo, da nam solidarno nakažeš poljubno donacijo, ki nam bo zelo olajšala delo in so-omogočila izvedbo vseh planiranih projektov.

Študentska Iskra je neprofitno študentsko društvo, kar pomeni, da je naše financiranje omejeno na članarine članov/ic in priložnostne projektne prihodke. Vso delo, opravljeno za društvo, kar vključuje tudi najvišje pozicije v društvu, oblikovanje in lektoriranje tiskovin, izposojo prostorov za dogodke, glasbena sodelovanja itd., je neplačano.

Znesek lahko nakažeš na račun Študentskega društva Iskra odprt pri Delavski hranilnici.

TRR: SI56 6100 0000 4335 277

Referenčna številka: SIOO

Koda namena: CHAR – Dobrodelno plačilo

Namen: Donacija v podporo študentskemu društvu

Najlepša hvala! 

Za več informacij o aktualnem dogajanju v Študentskem društvu Iskra odklikaj na našo spletno stran, spremljaj naš Facebook in Twitter, poglej na naš You Tube kanal in se naroči na novičnik tako, da nam pišeš na naš elektronski naslov (studentska.iskra@gmail.com)  ali na FB stran.

Tovariško, Iskra

Deli članek